Joes lax

Kategori,
mängd5 portioner
 1,20 kg laxfilé med skinn
Marinad
 ½ dl vitt vin
 ½ dl honung
 2 ljus fransk senap, dijonsenap
 2 japansk soja
 1 pepparmix
1

Ta bort eventuella ben, skinnet ska vara kvar.

2

Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en stor fryspåse av plast.
Lägg i fisken och tillslut påsen så det mesta av luften försvinner.
Låt fisken marinera i minst en, men gärna ett par timmar i kylen

3

Lägg fisken med skinnsidan ner i ett ugnsäkert fat och häll på lite av marinaden.
Tillaga i 225 grader i ca 10 minuter.
Häll på resterande marinad i slutet av stektiden.

Hit går att förbereda.

4

Sänk värmen till 175 grader och stek fisken ytterligare 10-15 minuter tills innertemperaturen är 50 grader.

Servera med gratinerat potaismos. (Går att lägga runt fisken i samband med att man sänker värmen)

Ingredienser

 1,20 kg laxfilé med skinn
Marinad
 ½ dl vitt vin
 ½ dl honung
 2 ljus fransk senap, dijonsenap
 2 japansk soja
 1 pepparmix
Joes lax