1,20 kg laxfilé med skinn
Marinad
½ dl vitt vin
½ dl honung
2 ljus fransk senap, dijonsenap
2 japansk soja
1 pepparmix
1
Ta bort eventuella ben, skinnet ska vara kvar.
2
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en stor fryspåse av plast.
Lägg i fisken och tillslut påsen så det mesta av luften försvinner.
Låt fisken marinera i minst en, men gärna ett par timmar i kylen
3
Lägg fisken med skinnsidan ner i ett ugnsäkert fat och häll på lite av marinaden.
Tillaga i 225 grader i ca 10 minuter.
Häll på resterande marinad i slutet av stektiden.
Hit går att förbereda.
4
Sänk värmen till 175 grader och stek fisken ytterligare 10-15 minuter tills innertemperaturen är 50 grader.
Servera med gratinerat potaismos. (Går att lägga runt fisken i samband med att man sänker värmen)
Ingredienser
1,20 kg laxfilé med skinn
Marinad
½ dl vitt vin
½ dl honung
2 ljus fransk senap, dijonsenap
2 japansk soja
1 pepparmix