500 g Nötfärs
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
1 dl mjölk (alt. 1/2 dl mjölk+ 1/2 dl grädde)
salt
peppar
kryddpeppar
smaör att steka i
1
Vispa ett ägg och blanda i ströbröd och mjölk. Salta, peppra och låt det stå och svälla en stund.
2
Blanda ner finhackad gul lök och köttfärs och blanda väl.
Blir det för torrt häll på aningen mer mjölk.
3
Rulla små bullar av färsen. Det är lättast om man blöter händerna i vatten, då fastnar inte färsen.
Stek i en klick smör på medelvärme i stekpanna.
Ingredienser
500 g Nötfärs
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
1 dl mjölk (alt. 1/2 dl mjölk+ 1/2 dl grädde)
salt
peppar
kryddpeppar
smaör att steka i