600 g laxfilé
½ salt
1 svartpeppar
1 purjolök
1 smör eller margarin
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 kuvert saffran
1 fiskbuljongtärning
1 röd paprika
1
Skär laxfilén i stora bitar.
Salta och peppra.
2
Skär purjolöken i bitar och fräs den i smöret i en gryta. Blanda i creme fraiche och vin.
Tillsätt saffran, smula ner buljongtärningen och låt koka upp.
3
Lägg ner laxen i såsen.
Låt sjuda under lock i ca 5 minuter.
Tärna och strö över paprikan.
Låt allt bli genomvarmt
4
Servera laxgrytan riktigt varm med kokt ris och lättkokta grönsaker.
Ingredienser
600 g laxfilé
½ salt
1 svartpeppar
1 purjolök
1 smör eller margarin
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 kuvert saffran
1 fiskbuljongtärning
1 röd paprika