Snabb lax- och saffransgryta

Kategori, ,
mängd4 portioner
 600 g laxfilé
 ½ salt
 1 svartpeppar
 1 purjolök
 1 smör eller margarin
 2 dl creme fraiche
 1 dl vitt vin
 1 kuvert saffran
 1 fiskbuljongtärning
 1 röd paprika
1

Skär laxfilén i stora bitar.
Salta och peppra.

2

Skär purjolöken i bitar och fräs den i smöret i en gryta. Blanda i creme fraiche och vin.
Tillsätt saffran, smula ner buljongtärningen och låt koka upp.

3

Lägg ner laxen i såsen.
Låt sjuda under lock i ca 5 minuter.
Tärna och strö över paprikan.
Låt allt bli genomvarmt

4

Servera laxgrytan riktigt varm med kokt ris och lättkokta grönsaker.

Ingredienser

 600 g laxfilé
 ½ salt
 1 svartpeppar
 1 purjolök
 1 smör eller margarin
 2 dl creme fraiche
 1 dl vitt vin
 1 kuvert saffran
 1 fiskbuljongtärning
 1 röd paprika
Snabb lax- och saffransgryta