73 g margarin
1 dl socker
1 vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Fyllning
2 ägg
¾ dl socker
2 vaniljsocker
1 ½ dl creme fraiche
1
Vispa margarin, socker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt ägg, mjöl och bakpulver till en smet.
2
Bred ut smeten i en form med löstagbar kant.
Se till att den går upp en bit på kanten.
Täck botten med tunna äppelklyftor.
Grädda i 175 grader i ca 20 minuter.
3
Vispa ägg, socker och vaniljsocker till fyllningen pösigt.
Vänd ner creme fraiche.
Bred ut fyllning över kakan och grädda i ytterligare 30 minuter.
Ingredienser
73 g margarin
1 dl socker
1 vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 bakpulver
2 äpplen i tunna klyftor
Fyllning
2 ägg
¾ dl socker
2 vaniljsocker
1 ½ dl creme fraiche