Helstekt Oxfilé i Rödvinssås med Körsbär

Kategori, ,
mängd4 portioner
Total tid40 minuter
Ingredienser
 600 g oxfilé
 1 smör
 1 salt
 1 svartpeppar
Rödvinssås
 1 socker
 1 dl rödvin
 2 dl köttbuljong av fond eller tärning
 1 potatismjöl
 1 vatten
 4 smör
 100 g körsbär eller blå druvor, delade
 1-2 krm salt
 ½ peppar
Gör så här
1

Putsa och ta bort hinnorna från filén.
Bryn köttet runt om i fettet.
Salta och peppra

2

Stick in en termometer i mitten, lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i 200 grader i 20-30 minuter.
När termometern visar 55° är filén röd inuti och 60° rosa och vid 65° lätt rosa.

Låt köttet stå några minuter innan det skärs upp i skivor

Rödvinssås
3

Smällt sockret i en kastrull.
Häll försiktigt i rödvin och buljong.
Låt koka utan lock 6-7 minuter.

4

Rör ut potatismjölet med vatten och rör ner.
Koka upp.

Rör ner smöret och lägg i körsbär eller vindruvor.
Smaka av med lite salt och peppar

5

Servera med klyftpotatis och haricorts verts.

Ingredienser

Ingredienser
 600 g oxfilé
 1 smör
 1 salt
 1 svartpeppar
Rödvinssås
 1 socker
 1 dl rödvin
 2 dl köttbuljong av fond eller tärning
 1 potatismjöl
 1 vatten
 4 smör
 100 g körsbär eller blå druvor, delade
 1-2 krm salt
 ½ peppar
Helstekt Oxfilé i Rödvinssås med Körsbär