Ingredienser
600 g oxfilé
1 smör
1 salt
1 svartpeppar
Rödvinssås
1 socker
1 dl rödvin
2 dl köttbuljong av fond eller tärning
1 potatismjöl
1 vatten
4 smör
100 g körsbär eller blå druvor, delade
1-2 krm salt
½ peppar
Gör så här
1
Putsa och ta bort hinnorna från filén.
Bryn köttet runt om i fettet.
Salta och peppra
2
Stick in en termometer i mitten, lägg köttet i en ugnsform och stek i mitten av ugnen i 200 grader i 20-30 minuter.
När termometern visar 55° är filén röd inuti och 60° rosa och vid 65° lätt rosa.
Låt köttet stå några minuter innan det skärs upp i skivor
Rödvinssås
3
Smällt sockret i en kastrull.
Häll försiktigt i rödvin och buljong.
Låt koka utan lock 6-7 minuter.
4
Rör ut potatismjölet med vatten och rör ner.
Koka upp.
Rör ner smöret och lägg i körsbär eller vindruvor.
Smaka av med lite salt och peppar
5
Servera med klyftpotatis och haricorts verts.
Ingredienser
Ingredienser
600 g oxfilé
1 smör
1 salt
1 svartpeppar
Rödvinssås
1 socker
1 dl rödvin
2 dl köttbuljong av fond eller tärning
1 potatismjöl
1 vatten
4 smör
100 g körsbär eller blå druvor, delade
1-2 krm salt
½ peppar