Skär fläskfilén i 6 lika stora delar. Bryn dem runt om i stekpanna.
Sänk värmen och låt dem eftersteka under lock så att de blir genomstekta. Strö över salt och peppar.
Skär 3-4 snitt i varje filébit och skär osten i bitar. Fördela osten i snitten.
Sänk värmen och låt osten smälta ner i köttet under lock.
Håll köttet varmt.
Skölj och finstrimla purjolökarna.
Lägg strimlet i kokande vatten och koka ett par minuter strax innan det är dags att äta.
Koka upp vatten och kalvfond.
Vispa i soja, senap, farin, portvin och grädde.
Rör/skaka ut mjölet i lite vatten och vispa ner i såsen.
Låt sjuda ett par minuter.
Vispa i den köttsky som bildats runt köttet under varmhållningen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med potatisgratäng och den kokta purjolöken.