1,50 kg djupfryst benfritt nöt-, älg- eller hjortkött
Lag
1 l vatten
1 dl salt
1 socker
½ krossad svartpeppar
1 lagerblad
15 krossade enbär
1
Lägg det otinade köttet i en ugnsform.
Ställ in i ugnen 75-100 grader 10-12 timmar eller över natten.
2
Kontrollera ev köttets innertemperatur innan du tar ut formen.
60 grader -rött, 70 grader - rosa, 75 grader - helt genomstekt.
3
Koka lagen 3-4 min och låt svalna lite.
Lägg i köttet, ställ svalt och låt ligga ca 5 timmar.
Skär i tunna skivor.
Ingredienser
1,50 kg djupfryst benfritt nöt-, älg- eller hjortkött
Lag
1 l vatten
1 dl salt
1 socker
½ krossad svartpeppar
1 lagerblad
15 krossade enbär