Malkolms rabarbersaft

mängd1 portion
 3 kg rabarber i bitar
 4 citroner i skivor
 3,25 l vatten
 1 påse vinsyra
 2 kg socker
 2 natriumbensoat
 atamon
1

Lägg rabarberbitar och citronskivor i en stor skål/hink.
Koka upp vattnet och häll över rabarber och citron.
Tillsätt vinsyran och rör om.
Låt stå svalt i 2 dagar.

2

Sila bort rabarber och citronskivorna.
Tillsätt sockret och rör tills det smält.
Blanda i natriumbensoat.

3

Om saften ska förvaras längre tid, tillsätt atamon enligt instruktion på flaskan/påsen.
Skölj även flaskorna med atamon.

Ingredienser

 3 kg rabarber i bitar
 4 citroner i skivor
 3,25 l vatten
 1 påse vinsyra
 2 kg socker
 2 natriumbensoat
 atamon
Malkolms rabarbersaft