Kryddstarka små köttfärslimpor.
800 g färs, 50% nöt, 50% fläsk
3 skivor jättefranska
1 dl mjölk
1 finhackad gul lök (liten)
2 finhackad grön paprika
2 ägg
3 ketchup
1 ½ färskriven pepparrot
½ salt
½ senapspulver
Sås
4 dl ketchup
1 dl honung
1 dl äppelcidervinäger
2 ½ worchestersås
1 majsolja
½ chilipulver
1 pressad vitlöksklyfta
1
Börja med såsen
Blanda alla ingredienterna till såsen och låt stå och dra.
(Blir ganska starkt)
Köttfärslimpor
2
Skär brödet i små kuber och slå på mjölken.
Låt stå och svälla ett par minuter.
3
Tillsätt resten av ingredienterna i den följd de är uppräknade.
BLANDA VÄL.
4
Dela färsen i 6 delar och forma små limpor, lägg dem i en smord långpanna och skeda ca 1/2 dl sås över varje limpa.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med kokt potatis, potatismos eller ris och resten av såsen.
Ingredienser
800 g färs, 50% nöt, 50% fläsk
3 skivor jättefranska
1 dl mjölk
1 finhackad gul lök (liten)
2 finhackad grön paprika
2 ägg
3 ketchup
1 ½ färskriven pepparrot
½ salt
½ senapspulver
Sås
4 dl ketchup
1 dl honung
1 dl äppelcidervinäger
2 ½ worchestersås
1 majsolja
½ chilipulver
1 pressad vitlöksklyfta