500 g nötfärs
1 purjolök, liten
3 dl gräddfil
2 soja
1 vitlöksklyfta, pressad
12 enbär
150 g förvällda kantareller
1 dl lingon
peppar och eventuellt salt
1
Bryn köttfärsen i små klickar (ungefär som halva köttbullar) Stek som små bullar, bruna runt om.
2
Ansa och skär purjon i strimlor och bryn den tillsammans med köttet.
3
Tillsätt gräddfil, soja, vitlök, enbär och peppar.
Låt sjuda under lock i ca 10 min.
4
Tillsätt svampen och låt allt bli genomvarmt.
5
Blanda i lingonen
Smaka av med salt och peppar
Ät med kokt potatis, kokta gröna bönor, sallad och eventuellt lingonsylt.
Ingredienser
500 g nötfärs
1 purjolök, liten
3 dl gräddfil
2 soja
1 vitlöksklyfta, pressad
12 enbär
150 g förvällda kantareller
1 dl lingon
peppar och eventuellt salt