600 g (4 st) skinn- och benfria skivor av laxsida, 3-4 cm
en aningsalt
lite margarin eller smör
Sås
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
2 dl Crème Fraiche
½ (ca) pressad citronsaft
1 margarin
1 vetemjöl
1 äggula
75 g (ca) forell- eller sikrom eller röd storkornskaviar
Att servera till
sockerärter, lättkokta
broccolibuketter, lättkokta
strimlad morot, lättkokta
smörfräst bladspenat
liten citronklyfta
kokt potatis
1
Lägg laxskivorna i en smord ugnssäker form. Strö över lite salt.
Placera en ätrtstor klick fett på varje skiva.
2
Baka i 200 grader varm ugn 12-15 minuter eller tills fiskköttet bara stelnat rakt igenom (Peta lite med en gaffel och titta).
Vispa ihop såsen under tiden
3
Koka upp vatten och buljong. Vispa i crème fraiche och citronsaft
4
Blanda margarin och mjöl med en gaffel till slät massa. Vispa ner den i såsen
5
Så långt kan såsen vänta en stund. Vispa i gulan till sist
6
Låt såsen sjuda upp men inte koka. Rör i rom eller storkornskaviar
Ingredienser
600 g (4 st) skinn- och benfria skivor av laxsida, 3-4 cm
en aningsalt
lite margarin eller smör
Sås
2 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
2 dl Crème Fraiche
½ (ca) pressad citronsaft
1 margarin
1 vetemjöl
1 äggula
75 g (ca) forell- eller sikrom eller röd storkornskaviar
Att servera till
sockerärter, lättkokta
broccolibuketter, lättkokta
strimlad morot, lättkokta
smörfräst bladspenat
liten citronklyfta
kokt potatis