Ugnsbakade Laxfiléskivor

Kategori,
mängd4 portioner
 600 g (4 st) skinn- och benfria skivor av laxsida, 3-4 cm
 en aningsalt
 lite margarin eller smör
Sås
 2 dl vatten
 ½ fiskbuljongtärning
 2 dl Crème Fraiche
 ½ (ca) pressad citronsaft
 1 margarin
 1 vetemjöl
 1 äggula
 75 g (ca) forell- eller sikrom eller röd storkornskaviar
Att servera till
 sockerärter, lättkokta
 broccolibuketter, lättkokta
 strimlad morot, lättkokta
 smörfräst bladspenat
 liten citronklyfta
 kokt potatis
1

Lägg laxskivorna i en smord ugnssäker form. Strö över lite salt.
Placera en ätrtstor klick fett på varje skiva.

2

Baka i 200 grader varm ugn 12-15 minuter eller tills fiskköttet bara stelnat rakt igenom (Peta lite med en gaffel och titta).

Vispa ihop såsen under tiden
3

Koka upp vatten och buljong. Vispa i crème fraiche och citronsaft

4

Blanda margarin och mjöl med en gaffel till slät massa. Vispa ner den i såsen

5

Så långt kan såsen vänta en stund. Vispa i gulan till sist

6

Låt såsen sjuda upp men inte koka. Rör i rom eller storkornskaviar

Ingredienser

 600 g (4 st) skinn- och benfria skivor av laxsida, 3-4 cm
 en aningsalt
 lite margarin eller smör
Sås
 2 dl vatten
 ½ fiskbuljongtärning
 2 dl Crème Fraiche
 ½ (ca) pressad citronsaft
 1 margarin
 1 vetemjöl
 1 äggula
 75 g (ca) forell- eller sikrom eller röd storkornskaviar
Att servera till
 sockerärter, lättkokta
 broccolibuketter, lättkokta
 strimlad morot, lättkokta
 smörfräst bladspenat
 liten citronklyfta
 kokt potatis
Ugnsbakade Laxfiléskivor