Susannes Goda Vaniljbullar

mängd1 portion
48 st
Deg
 125 g smör
 5 dl mjölk
 50 g jäst
 ½ salt
 1 dl socker
 15 dl vetemjöl
Fyllning
 125 g rumsvarmt smör
 1 dl strösocker
 1 vaniljsocker
Pensling
 1 ägg
Garnering
 pärlsocker
 hackad mandel
1

Smält smöret, häll ner mjölken värm till 37°

2

Smula jästen i en bunke, lös upp den i lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och mjöl (spara lite till utbakningen).
Arbeta degen smidig. Jäs övertäckt i 30 minuter

3

Blanda till fyllningen, rör ihop till en smidig kräm

4

Arbeta ihop degen.
Dela den i två delar.
Kavla varje del till en avlång kaka, 1 cm tjock.
Bred på fyllning

5

Rulla ihop. Skär varje rulle i 24 bitar.
Lägg bullarna i bakformar och jäs dem övertäckta i 30 minuter

6

Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i ugn 225° ca 5-10 minuter

Ingredienser

48 st
Deg
 125 g smör
 5 dl mjölk
 50 g jäst
 ½ salt
 1 dl socker
 15 dl vetemjöl
Fyllning
 125 g rumsvarmt smör
 1 dl strösocker
 1 vaniljsocker
Pensling
 1 ägg
Garnering
 pärlsocker
 hackad mandel
Susannes Goda Vaniljbullar