48 st
Deg
125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ salt
1 dl socker
15 dl vetemjöl
Fyllning
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Garnering
pärlsocker
hackad mandel
1
Smält smöret, häll ner mjölken värm till 37°
2
Smula jästen i en bunke, lös upp den i lite degspad.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och mjöl (spara lite till utbakningen).
Arbeta degen smidig. Jäs övertäckt i 30 minuter
3
Blanda till fyllningen, rör ihop till en smidig kräm
4
Arbeta ihop degen.
Dela den i två delar.
Kavla varje del till en avlång kaka, 1 cm tjock.
Bred på fyllning
5
Rulla ihop. Skär varje rulle i 24 bitar.
Lägg bullarna i bakformar och jäs dem övertäckta i 30 minuter
6
Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker och mandel. Grädda i ugn 225° ca 5-10 minuter
Ingredienser
48 st
Deg
125 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ salt
1 dl socker
15 dl vetemjöl
Fyllning
125 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Garnering
pärlsocker
hackad mandel