Citronkräm med Mascaprone och Bär

Kategori
mängd4 portioner
 1,50 dl lemon curd
 250 g mascarpone
 2 dl vispgrädde
 1 citron, skal
 1 lime, skal + lite saft
 1 vaniljsocker
1

Vispa grädden.

2

Blanda ihop lemon curd, mascarpone, grädde, skal av en citron, skal och saft av lime samt vaniljsocker till en jämn smet.
Fördela i 4 portionsglas/skålar.
Ställ i kylen 1 timme.

3

Garnera med valfria bär.
T,ex. blåbär, björnbär, hallon jordgubbar.
Alternativt marinerade jordgubbar

4

Marinerade jordgubbar:
Blanda 2 msk råsocker och saften av en lime.
Häll blandningen över ca 1/2 l skivade jordgubbar.

Ingredienser

 1,50 dl lemon curd
 250 g mascarpone
 2 dl vispgrädde
 1 citron, skal
 1 lime, skal + lite saft
 1 vaniljsocker
Citronkräm med Mascaprone och Bär