2 st äpplen, skalade, klyftade, tunna skivor
100 g smör
2 ägg
1,50 dl socker
1,25 dl mjöl
2 vaniljsocker
1 kanel
Glasyr
50 g smör
0,75 dl socker
50 g flagad mandel
1 mjöl
1 mjölk
1
Smält smöret och låt det svalna
Vispa ägg och socker
Blanda mjöl, vaniljsocker. Häll det och smöret i äggsmeten. Häll i smord och brödad springform.
2
Skär äpplena och tryck ner dem i smeten.
Strö över kanel
3
Grädda kakan i 175 grader i ca 20 minuter.
Höj ugnsvärmen till 200°
Glasyr
4
Smält smör och socker. Blanda i mjöl, mandel och mjölk.
Häll smeten över kakan,
Grädda 10 min.
Ät den som den är eller med vispad grädde
Ingredienser
2 st äpplen, skalade, klyftade, tunna skivor
100 g smör
2 ägg
1,50 dl socker
1,25 dl mjöl
2 vaniljsocker
1 kanel
Glasyr
50 g smör
0,75 dl socker
50 g flagad mandel
1 mjöl
1 mjölk