Lurbullar

mängd1 portion
 50 g jäst
 2 dl mjölk
 ½ dl strösocker
 6-7 dl vetemjöl
 150 g smör eller margarin
Fyllning
 100 g smör
 ½ dl strösocker
 1 vaniljsocker
1

Smula ner jästen bunken, häll på den kalla mjölken och tillsätt socker och mjöl lite i taget

2

Arbeta in fettet, som bör vara mjukt med hjälp av en elvisp.
Strö över lite mjöl och låt degen jäsa i 10 min

3

Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Dela degen i två delar och kavla ut den till rektangulära kakor.
Sporra ut varje delkaka i ca 15 trekanter

4

Rör ihop fyllningen och lägg en klick på varje trekant.
Vik ihop degen över fyllningen

5

Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa till dubbel storlek (ca 1½ timme).
Pensla med vispat ägg och grädda bullarna i 225° i ca 10 min

Sikta florsocker över de kalla bullarna

Ingredienser

 50 g jäst
 2 dl mjölk
 ½ dl strösocker
 6-7 dl vetemjöl
 150 g smör eller margarin
Fyllning
 100 g smör
 ½ dl strösocker
 1 vaniljsocker
Lurbullar