¾ kg kassler
2 paket bladspenat
salt, peppar och muskot
skivade tomater
Sås
2 smör
2 ½ vetemjöl
mjölk eller grädde
1 äggula
1 dl riven ost
salt och peppar
1
Fräs spenaten tillsammans med kryddorna i en panna.
Lägg i en ugnsfast form.
2
Skiva kasslern och bryn skivorn.
Lägg ovanpå spenaten och lägg skivade tomater överst.
3
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet.
Späd med mjölk eller grädde, lite i taget, till lagom konsistens.
Rör hela tiden.
Ta bort kastrullen från plattan
Rör ner äggula och riven ost och låt det smälta under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
4
Häll såsen över kasslerskivorna.
Gratinera i 225-250 grader, ca 15 min.
Ingredienser
¾ kg kassler
2 paket bladspenat
salt, peppar och muskot
skivade tomater
Sås
2 smör
2 ½ vetemjöl
mjölk eller grädde
1 äggula
1 dl riven ost
salt och peppar