Ostkaka

mängd4 portioner
 ½ dl sötmandel
 3 bittermandlar
 2 ägg
 ½ dl socker
 250 g keso
 1 dl creme fraiche
 ½ dl vetemjöl
1

Skålla och hacka mandlarna.
Skilj på gulor och vitor

2

Vispa äggulor och socker poröst.
Blanda ner keso, creme fraiche, mjöl och mandel.

3

Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.

4

Häll smeten i en vid, smord ugnssäker form.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen tills kakan stelnat helt (ca 30 minuter)

5

Låt kakan svalna något.
Strö över florsocker och servera kakan med bär eller sylt och glass eller vispad grädde.

Ingredienser

 ½ dl sötmandel
 3 bittermandlar
 2 ägg
 ½ dl socker
 250 g keso
 1 dl creme fraiche
 ½ dl vetemjöl
Ostkaka