Ananas med nöttosca

Kategori
mängd4 portioner
 1 burk konserverad ananas (ca 850 g)
 100 g nötkärnor
 100 g smör eller margarin
 1 dl socker
 1 vetemjöl
 2 mjölk
Tillbehör
 glass eller lättvispad grädde
1

Låt ananasen rinna av och lägg ananasringarna i ugnssäkra portionsformar, två i varje form.

2

Hacka hälften av nötkärnorna och mal resten i mandelkvarn.

3

Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull.
Sjud upp under omrörning och dra kastrullen från plattan.
Blanda i nötterna .

4

Bre nöttoscan över ananasringarna och grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter tills toscan fått fin färg.

Servera med glass eller vispad grädde.

Ingredienser

 1 burk konserverad ananas (ca 850 g)
 100 g nötkärnor
 100 g smör eller margarin
 1 dl socker
 1 vetemjöl
 2 mjölk
Tillbehör
 glass eller lättvispad grädde
Ananas med nöttosca