1 burk konserverad ananas (ca 850 g)
100 g nötkärnor
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 vetemjöl
2 mjölk
Tillbehör
glass eller lättvispad grädde
1
Låt ananasen rinna av och lägg ananasringarna i ugnssäkra portionsformar, två i varje form.
2
Hacka hälften av nötkärnorna och mal resten i mandelkvarn.
3
Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull.
Sjud upp under omrörning och dra kastrullen från plattan.
Blanda i nötterna .
4
Bre nöttoscan över ananasringarna och grädda i 225 grader i ca 10-12 minuter tills toscan fått fin färg.
Servera med glass eller vispad grädde.
Ingredienser
1 burk konserverad ananas (ca 850 g)
100 g nötkärnor
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 vetemjöl
2 mjölk
Tillbehör
glass eller lättvispad grädde