Kryddgrön potatissallad

mängd20 portioner
 4 kg potatis
 2 färska gurkor
 1 ½ dl finhackad dill
 1 ½ dl finhackad persilja
 1 ½ dl finhackad gräslök
 2 knippor rädisor
Dressing
 1 salt
 3 peppar
 2 vinäger
 1 dl vatten
 2 dl olja
1

Koka potatisen med skalen på.
Låt svalna något.
Skala och låt den bli kall.

2

Skiva eller tärna potatisen.
Skär gurkan i små fina tärningar.
Skiva rädisorna.

3

Varva potatis, gurka, rädisor och kryddgrönt i en stor skål.

4

Blanda ingredienserna till dressingen.
Smaka av.

5

Häll dressingen över salladen.

Låt stå kallt en stund före serveringen.

Ingredienser

 4 kg potatis
 2 färska gurkor
 1 ½ dl finhackad dill
 1 ½ dl finhackad persilja
 1 ½ dl finhackad gräslök
 2 knippor rädisor
Dressing
 1 salt
 3 peppar
 2 vinäger
 1 dl vatten
 2 dl olja
Kryddgrön potatissallad