100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 vanilsocker
Chokladkräm
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 vaniljsocker
1
Smält smöret och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker pösigt.
3
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker.
Häll i äggsmeten.
Häll i det smälta smöret och rör om.
4
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ( ca 24 cm i diameter).
Grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter.
Chokladkräm
5
Koka upp grädden i en kastrull.
Hacka chokladen och rör ner den och vaniljsockret i grädden.
Rör om tills chokladen smält.
Låt svalna.
6
Bred krämen över kakan och servera.
Ingredienser
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 vanilsocker
Chokladkräm
1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
1 vaniljsocker