
1 stor aubergine ca 450 g
½ salt
1 olivolja
1 röd paprika
1 gul lök hackad
1 vitlöksklyfta finriven
1 tomatpuré
½ spiskummin
½ paprikapulver
½ chilifakes (ta lite mindre)
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g cannellinibönor
1 honung
½ vinäger
salt och svartpeppar
persilja
1
1. Riv eller hacka auberginen grovt och strö över salt.
2. Hetta upp olja i en gryta och stek auberginen under omrörning några minuter.
3. Tillsätt paprika, lök , vitlök, tomatpuré och de torkade kryddorna. Stek ytterligare 3 min.
4. Häll i krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 10 min.
5. Häll i de avsköljda bönorna och smaka av med honung, vinäger, salt och peppar.
6. Servera med klippt persilja och gärna ett gott bröd
Ingredienser
1 stor aubergine ca 450 g
½ salt
1 olivolja
1 röd paprika
1 gul lök hackad
1 vitlöksklyfta finriven
1 tomatpuré
½ spiskummin
½ paprikapulver
½ chilifakes (ta lite mindre)
500 g krossade tomater
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g cannellinibönor
1 honung
½ vinäger
salt och svartpeppar
persilja