mängd4 portioner
Ingredienser
600 g Fläskytterfilé
1 ½ pkt Backon
1 knippe rosmarin
Rotfrukter
350 g potatis skurna i tärningar
150 g morötter skurna i tärningar
100 g selleri skuren i små tärningar
100 g vitkål skuren i små tärningar
2-3 dl vispgrädde
2-3 msk ljus fransk Dijonsenap
1 finhackad dragon
Ansjovissky
6 dl kalvbuljong
1 finskuren gul lök
1 dl rött vin
1 liten burk ansjovisfiléer
2 smör
Salt
Nymalen vitpeppar
1Putsa fläskytterfilén ren från hinnor
Linda baconskivor runt filén
Bind upp dem och 4-5 rosmarin-kvistar med ett bomullssnöre.
Bryn i smör
2Stek filén färdig i ugnen i 150 grader i 30-45 minuter,
Innertemperatur 65 grader
Låt vila i 10 minuter inlindad i aluminiumfolie
Skånska rotfrukter
3Stek rotfukter och vitkål gyllene i smör i en stekpanna, medan filén står i ugnen.
4Häll i vispgrädden
Koka ihop tills potatisen blir mjuk
Smaka av med fransk senap och hackad dragon, salt och vitpeppar
Håll varm
Ansjovissky
5Koka ihop buljongen, det röda vinet och löken till en simmig och angenäm smak.
6Vispa i ett par klickar smör.
Smaka av med ansjovis, ansjovisspad, salt och nymalen vitpeppar
7Skär fläskytterfilén i bitar och servera med rotfrukterna och ansjovisskyn.
Ingredienser
Ingredienser
600 g Fläskytterfilé
1 ½ pkt Backon
1 knippe rosmarin
Rotfrukter
350 g potatis skurna i tärningar
150 g morötter skurna i tärningar
100 g selleri skuren i små tärningar
100 g vitkål skuren i små tärningar
2-3 dl vispgrädde
2-3 msk ljus fransk Dijonsenap
1 finhackad dragon
Ansjovissky
6 dl kalvbuljong
1 finskuren gul lök
1 dl rött vin
1 liten burk ansjovisfiléer
2 smör
Salt
Nymalen vitpeppar
Instruktioner
1Putsa fläskytterfilén ren från hinnor
Linda baconskivor runt filén
Bind upp dem och 4-5 rosmarin-kvistar med ett bomullssnöre.
Bryn i smör
2Stek filén färdig i ugnen i 150 grader i 30-45 minuter,
Innertemperatur 65 grader
Låt vila i 10 minuter inlindad i aluminiumfolie
Skånska rotfrukter
3Stek rotfukter och vitkål gyllene i smör i en stekpanna, medan filén står i ugnen.
4Häll i vispgrädden
Koka ihop tills potatisen blir mjuk
Smaka av med fransk senap och hackad dragon, salt och vitpeppar
Håll varm
Ansjovissky
5Koka ihop buljongen, det röda vinet och löken till en simmig och angenäm smak.
6Vispa i ett par klickar smör.
Smaka av med ansjovis, ansjovisspad, salt och nymalen vitpeppar
7Skär fläskytterfilén i bitar och servera med rotfrukterna och ansjovisskyn.
Baconlindad Helstekt Fläskytterfilé