1 smör eller margarin
1 curry
2 vetemjöl
5 dl fiskbuljong (från tärning eller fond + vatten)
½ paket saffran
½ salt
1 dl mycket finhackad färsk fänkål eller finstrimlad purjolök
2 dl mjölk
½ dl grädde
300 g fiskfilé
200 g räkor
finklippt dill
1
Smält matfettet i en kastrull och låt curryn fräsa med.
2
Tillsätt mjöl och rör om.
Späd med buljongen, lite i taget, under vispning.
3
Tillsätt saffran, salt, fänkål, mjölk och grädde.
Låt koka några minuter tills fänkålen är mjuk och vätskan kokat in något.
4
Skär fisken i sockerbitsstora tärningar.
Lägg i soppan och låt den bara koka upp.
5
Lägg i räkor och strö över dill strax före servering.
Servera med ett gott bröd eller vitlöksrostade baguetter.
(Bred vitlökssmör på baguettskivor och rosta i ugnen i 225 grader)
Ingredienser
1 smör eller margarin
1 curry
2 vetemjöl
5 dl fiskbuljong (från tärning eller fond + vatten)
½ paket saffran
½ salt
1 dl mycket finhackad färsk fänkål eller finstrimlad purjolök
2 dl mjölk
½ dl grädde
300 g fiskfilé
200 g räkor
finklippt dill