1 l färska trattkantareller
smör
4 vetemjöl
1 l grönsaksbuljong av tärning
1 tomatpuré
2 grönmögelost
1 ½ dl grädde
1 citronsaft
salt och peppar
klippt persilja till garnering
1
Fräs svampen i lite smör i en kastrull.
2
Strö över mjöl och späd med buljongen (lite i taget)
Rör ordentligt.
3
Tillsätt tomatpuré och ost.
Låt soppan koka ca 10 minuter.
4
Häll på grädde och citron och låt soppan koka upp.
Smaka av med salt och peppar.
Strö över lite klippt persilja före servering.
Ingredienser
1 l färska trattkantareller
smör
4 vetemjöl
1 l grönsaksbuljong av tärning
1 tomatpuré
2 grönmögelost
1 ½ dl grädde
1 citronsaft
salt och peppar
klippt persilja till garnering