Lägg gelatinbladet i kallt vatten
Koka upp 1 dl grädde.
Stäng av värmen och tillsätt chokladen och låt den smälta under omrörning.
Ta upp gelatinbladet och lägg ner i den varma chokladkrämen.
Rör tills det löst sig.
Låt svalna till rumstemperatur..
Vispa 2 dl grädde (inte för hårt) och vänd ner i den avsvalnade chokladkrämen.
Vispa äggvitorna med citronsaft till ett tjockt skum.
Tillsätt sockret, lite i taget, och vispa till en fast maräng.
Vänd ner den i chokladkrämen och häll upp i små glas eller portionsformar.
Ställ i kylen för att stelna.
Lägg gelatinet i kallt vatten.
Koka rabarber, vin och socker tills rabarbern är mjuk, 5-10 minuter.
Sila och ta tillvara saften - det ska bli ca 1 dl. Späd med vatten om det är för lite.
Lägg ner gelatinbladet i den varma saften och rör tills det smält.
(värm eventuellt om det svalnat för mycket).
Låt svalna tills det ser ut som ovispad äggvita
Skiva jordgubbarna och lägg på den stelnade moussen.
Fördela saften ovanpå.
Låt stå i kylen några timmar.
Tips: En dessert som går att göra klar dagen före servering.