Italiensk kycklingsoppa

Kategori,
mängd4 portioner
 2 kycklingfiléer (ca 250 g)
 50 g rökt fläsk (bacon duger)
 2 gula lökar
 2 morötter
 1 bit rotseller (ca 100 g)
 smör
 8 dl hönsbuljong (2 buljongtärningar + vatten)
 1 ½ dl röda linser
 2 basilika
 ½ svartpeppar
 ½ dl hackad persilja
 1 vetemjöl
 2 ½ dl matlagningsgrädde
 salt
1

Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar
Skala lök, morötter och selleri och skär i små bitar.

2

Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta.
Rör ner grönsakerna och låt det fräsa några minuter till.

3

Häll på buljongen och låt det koka upp.

4

Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar.
Låt soppan koka i 10 min.

5

Vispa ut mjölet i grädden och rör ner den i soppan.
Rör ner persiljan.
Låt koka 3 minuter.
Smaka eventuellt av med salt.

Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

 2 kycklingfiléer (ca 250 g)
 50 g rökt fläsk (bacon duger)
 2 gula lökar
 2 morötter
 1 bit rotseller (ca 100 g)
 smör
 8 dl hönsbuljong (2 buljongtärningar + vatten)
 1 ½ dl röda linser
 2 basilika
 ½ svartpeppar
 ½ dl hackad persilja
 1 vetemjöl
 2 ½ dl matlagningsgrädde
 salt
Italiensk kycklingsoppa