
2 kycklingfiléer (ca 250 g)
50 g rökt fläsk (bacon duger)
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rotseller (ca 100 g)
smör
8 dl hönsbuljong (2 buljongtärningar + vatten)
1 ½ dl röda linser
2 basilika
½ svartpeppar
½ dl hackad persilja
1 vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
salt
1
Skär kyckling och rökt fläsk i tärningar
Skala lök, morötter och selleri och skär i små bitar.
2
Fräs kyckling och fläsk i smör i en gryta.
Rör ner grönsakerna och låt det fräsa några minuter till.
3
Häll på buljongen och låt det koka upp.
4
Lägg i linserna och krydda med basilika och peppar.
Låt soppan koka i 10 min.
5
Vispa ut mjölet i grädden och rör ner den i soppan.
Rör ner persiljan.
Låt koka 3 minuter.
Smaka eventuellt av med salt.
Servera med ett gott bröd.
Ingredienser
2 kycklingfiléer (ca 250 g)
50 g rökt fläsk (bacon duger)
2 gula lökar
2 morötter
1 bit rotseller (ca 100 g)
smör
8 dl hönsbuljong (2 buljongtärningar + vatten)
1 ½ dl röda linser
2 basilika
½ svartpeppar
½ dl hackad persilja
1 vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
salt