100 g smör
1 dl socker
100 g sötmandel
4 bittermandlar
1 vetemjöl
3 ägg
1 burk konserverade päronhalvor
Till garnering
2 ½ dl vispgrädde
1
Skålla och mal söt- och bittermandeln.
2
Rör smör och socker pösigt och tillsätt mandel och mjöl.
3
Vispa äggen och blanda ner i smeten.
4
Låt päronen rinna av och lägg dem i smord ugnsäker form (Inte för vid).
Bred mandelsmeten över päronen.
5
Grädda kakan i 200 grader i ca 30-35 minuter.
Låt den svalna och stjälp upp den.
6
Severa tårtan riktigt kall med ett tak av vispad grädde.
Ingredienser
100 g smör
1 dl socker
100 g sötmandel
4 bittermandlar
1 vetemjöl
3 ägg
1 burk konserverade päronhalvor
Till garnering
2 ½ dl vispgrädde