Vanlig smulpaj med äpple

mängd6 portioner
Smuldeg
 2 dl vetemjöl
 1 ½ dl socker
 1 bakpulver
 100 g smör
Fyllning
 5 äpplen
 ½ dl socker
 1 vaniljsocker
 1 potatismjöl
1

Blanda de torra ingredienterna till degen.
Smält smöret och låt det svalan något.
Rör ner det i skålen och blanda.
Ställ degen i kylen , eller ännu hellre frysen, i ca 1 timme

2

Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål och vänd runt äppelklyftorna.

3

Lägg klyftorna i en ugnsäker form.
Ta ut degen och smula/hacka den i i smulor. Låt gärna större delar vara med.
Strö degen över äpplena.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter

Servera med glass eller vaniljsås

4

Glutenfri:
Kokos, potatismjöl, vaniljsocker, socker och bakpulver

Ingredienser

Smuldeg
 2 dl vetemjöl
 1 ½ dl socker
 1 bakpulver
 100 g smör
Fyllning
 5 äpplen
 ½ dl socker
 1 vaniljsocker
 1 potatismjöl
Vanlig smulpaj med äpple