Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 bakpulver
100 g smör
Fyllning
5 äpplen
½ dl socker
1 vaniljsocker
1 potatismjöl
1
Blanda de torra ingredienterna till degen.
Smält smöret och låt det svalan något.
Rör ner det i skålen och blanda.
Ställ degen i kylen , eller ännu hellre frysen, i ca 1 timme
2
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål och vänd runt äppelklyftorna.
3
Lägg klyftorna i en ugnsäker form.
Ta ut degen och smula/hacka den i i smulor. Låt gärna större delar vara med.
Strö degen över äpplena.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter
Servera med glass eller vaniljsås
4
Glutenfri:
Kokos, potatismjöl, vaniljsocker, socker och bakpulver
Ingredienser
Smuldeg
2 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 bakpulver
100 g smör
Fyllning
5 äpplen
½ dl socker
1 vaniljsocker
1 potatismjöl