Ostfylld kassler med tomater

Kategori,
mängd4 portioner
 500 g kassler
 100 g lagrad ost, t.ex. grevé eller cheddar
 3 tomater
Sås
 1 liten gul lök
 1 olja
 1 tomatpuré
 1 ½ dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
 1 dl creme fraiche
 ½ salt
 ½ cayennepeppar
 1 ⅕ maizenaredning för ljusa såser
Garnering
 1 ask kryddkrasse
1

Skär kasslern i åtta skivor, skiva osten och tomaterna.

2

Skär en ficka i varje kasslerskiva och fyll dem med ost.
Lägg skivorna på ett ugnsäkert fat och lägg på tomatskivorna.

Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i 225 grader i ca 15 minuter.

Sås
3

Finhacka och fräs löken i oljan i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med en stund.

4

Häll i creme fraiche och buljong. Låt sjuda ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

5

Red av såsen med maizenaredning.
Häll den över kasslerskivorna och garnera med krasse.

Servera med pressad potatis eller ris

Ingredienser

 500 g kassler
 100 g lagrad ost, t.ex. grevé eller cheddar
 3 tomater
Sås
 1 liten gul lök
 1 olja
 1 tomatpuré
 1 ½ dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
 1 dl creme fraiche
 ½ salt
 ½ cayennepeppar
 1 ⅕ maizenaredning för ljusa såser
Garnering
 1 ask kryddkrasse
Ostfylld kassler med tomater