500 g kassler
100 g lagrad ost, t.ex. grevé eller cheddar
3 tomater
Sås
1 liten gul lök
1 olja
1 tomatpuré
1 ½ dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 dl creme fraiche
½ salt
½ cayennepeppar
1 ⅕ maizenaredning för ljusa såser
Garnering
1 ask kryddkrasse
1
Skär kasslern i åtta skivor, skiva osten och tomaterna.
2
Skär en ficka i varje kasslerskiva och fyll dem med ost.
Lägg skivorna på ett ugnsäkert fat och lägg på tomatskivorna.
Täck formen med aluminiumfolie och tillaga i 225 grader i ca 15 minuter.
Sås
3
Finhacka och fräs löken i oljan i en kastrull.
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med en stund.
4
Häll i creme fraiche och buljong. Låt sjuda ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
5
Red av såsen med maizenaredning.
Häll den över kasslerskivorna och garnera med krasse.
Servera med pressad potatis eller ris
Ingredienser
500 g kassler
100 g lagrad ost, t.ex. grevé eller cheddar
3 tomater
Sås
1 liten gul lök
1 olja
1 tomatpuré
1 ½ dl grönsaksbuljong (tärning eller fond + vatten)
1 dl creme fraiche
½ salt
½ cayennepeppar
1 ⅕ maizenaredning för ljusa såser
Garnering
1 ask kryddkrasse