½ dl ströbröd
¾ dl vatten
1 ägg
350 g älgfärs eller annan viltfärs
½ finhackad gul lök
75 g bacon i tärningar
¼ salt
5 hackade enbär
peppar
Lingonsås
2 dl vatten
2 koncentrerad viltfond eller kalvfond
1 ½ rårörda lingon
1 kanel
½ peppar
1
Låt ströbrödet svälla i vattnet några minuter.
2
Fräs upp bacontärningar och lök i en stekpanna, låt svalna något.
3
Blanda alla ingredienter till färsen, tillsätt lite mer vatten om färsen känns fast.
Forma till pannbiffar och stek i stekpanna. Var försiktig med värmen och sänk till låg värme när biffarna fått färg och låt dem bli genomstekta (ca 7 minuter på var sida)
Såsen
4
Värm vatten och fond i stekpannan.
Tillsätt lingonen och krydda. Låt såsen koka ihop ett par minuter.
Servera biffarna med såsen och pressad potatis.
Ingredienser
½ dl ströbröd
¾ dl vatten
1 ägg
350 g älgfärs eller annan viltfärs
½ finhackad gul lök
75 g bacon i tärningar
¼ salt
5 hackade enbär
peppar
Lingonsås
2 dl vatten
2 koncentrerad viltfond eller kalvfond
1 ½ rårörda lingon
1 kanel
½ peppar