Grön Ärtsoppa med Chili

Grön ärtsoppa med chili och vitlök, toppad med lax, är en läcker och lyxig förrätt.
Vitlök och chili gör den klassiska gröna ärtpurén ny och spännande i smaken.

mängd5 portioner
Total tid15 minuter
 200 g laxfilé
 1 margarin
 1 gul lök
 7 dl vatten
 2 hönsbuljongtärningar
 500 g frysta ärter
 1-2 dl crème fraiche eller grädde
 2 vitlöksklyftor
 1 sambal oelek
 salt
 peppar
Servering
 4 skivor rökt lax (ev)
1

Skär laxfilén i kuber och stek dem i margarinet

2

Skala och hacka löken. Koka upp vatten och buljongtärningar i en kastrull. Lägg i löken och ärterna. Låt koka ca 5 min.

3

Mixa soppan med crème fraichen. Smaka av med pressad vitlök, sambal oelek, salt och peppar.

4

Hetta upp soppan, spä med buljong eller vatten om den har blivit för tjock. Servera soppan i faten, lägg ner några laxbitar i varje tallrik.

Ingredienser

 200 g laxfilé
 1 margarin
 1 gul lök
 7 dl vatten
 2 hönsbuljongtärningar
 500 g frysta ärter
 1-2 dl crème fraiche eller grädde
 2 vitlöksklyftor
 1 sambal oelek
 salt
 peppar
Servering
 4 skivor rökt lax (ev)
Grön Ärtsoppa med Chili