Kerstins lätta äppelkaka

mängd1 portion
 1 ½ dl socker
 3 dl vetemjöl
 2 bakpulver
 1 ½ dl mjölk
 50 g smält smör
 smör och ströbröd till formen
 äppelklyftor, socker och kanel
1

Blanda socker, mjöl och bakpulver.
Rör ihop alltsammans med mjölken.

2

Smält margarin och blanda i

3

Smöra och bröa formen och häll i smeten
Lägg på äppelklyftor, socker och kanel
Grädda i 225° i ca 30 min

4

Smeten passar till en tårtform
Till lilla långpannan tag två satser
Tag som omväxling blåbär istället för äpplen

Ingredienser

 1 ½ dl socker
 3 dl vetemjöl
 2 bakpulver
 1 ½ dl mjölk
 50 g smält smör
 smör och ströbröd till formen
 äppelklyftor, socker och kanel
Kerstins lätta äppelkaka