2 kycklingar (á ca 1 kg)
100 g tunt skivad varmrökt sidfläsk
200 g potatis
200 g svartrötter
100 g morötter
100 g rotselleri
50 g palsternacka
färsk timjan
smör
Soyasås
1 dl japansk soya
1 smör
1 malen ingefära
1,50 ljus sirap
1
Ansa alla grönsaker. Skala dem.
Skär dem i små bitar, alla någorlunda lika stora.
2
Bryn grönsakerna gyllene i lite smör. Krydda med salt, peppar och timjan.
Lägg alla grönsaker i en ugnssäker form. Lägg på ett galler.
3
Dela kycklingarna i halvor på mitten.
Stick in ett par skivor varmrökt fläsk under skinnet på varje bröst och lår.
Krydda med timjan, salt och peppar.
Lägg kycklinghalvorna på gallret.
Ställ in i 175 grader
4
Lägg alla ingredienserna till sojasåsen i en kastrull
Rör samman såsen.
Pensla kycklinghalvorna med den då och då
5
Stek kycklingen 45 minuter.
Pröva med en nål i ett lår att den är klar
Ingredienser
2 kycklingar (á ca 1 kg)
100 g tunt skivad varmrökt sidfläsk
200 g potatis
200 g svartrötter
100 g morötter
100 g rotselleri
50 g palsternacka
färsk timjan
smör
Soyasås
1 dl japansk soya
1 smör
1 malen ingefära
1,50 ljus sirap