
Födelsedagstårtan
3 ägg
3 dl socker
¾ dl (ca 75 g) smält margarin
1 ½ dl grädde
2 cacao
3 dl mjöl
2 bakpulver
Fyllning
100 g margarin
2 dl socker
1 ½ dl (knappt) vispgrädde
2 (ca) vaniljsocker
1
Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.
Häll i smord och bröad form.
Grädda i 175 grader, 40-45 min
Fyllning
2
Koka margarin, socker och vispgrädde i ca 10 min
3
Tillsätt vaniljsocker efter smak (ca 2 tsk)
4
Skär den avsvalnade kakan i 2 bottnar.
Fördela fyllningen i mitten av kakan och ovanpå.
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
¾ dl (ca 75 g) smält margarin
1 ½ dl grädde
2 cacao
3 dl mjöl
2 bakpulver
Fyllning
100 g margarin
2 dl socker
1 ½ dl (knappt) vispgrädde
2 (ca) vaniljsocker