Chokladtårta

Födelsedagstårtan

mängd1 portion
 3 ägg
 3 dl socker
 ¾ dl (ca 75 g) smält margarin
 1 ½ dl grädde
 2 cacao
 3 dl mjöl
 2 bakpulver
Fyllning
 100 g margarin
 2 dl socker
 1 ½ dl (knappt) vispgrädde
 2 (ca) vaniljsocker
1

Vispa ägg och socker pösigt.
Häll i resten av ingredienserna och vispa till en jämn smet.

Häll i smord och bröad form.

Grädda i 175 grader, 40-45 min

Fyllning
2

Koka margarin, socker och vispgrädde i ca 10 min

3

Tillsätt vaniljsocker efter smak (ca 2 tsk)

4

Skär den avsvalnade kakan i 2 bottnar.
Fördela fyllningen i mitten av kakan och ovanpå.

Ingredienser

 3 ägg
 3 dl socker
 ¾ dl (ca 75 g) smält margarin
 1 ½ dl grädde
 2 cacao
 3 dl mjöl
 2 bakpulver
Fyllning
 100 g margarin
 2 dl socker
 1 ½ dl (knappt) vispgrädde
 2 (ca) vaniljsocker
Chokladtårta