
Ca (30) 50 st
75 g margarin eller smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 salt
2 socker
1,30 l (ca) vetemjöl (lite extra mjöl att doppa bullarna i)
1
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm till 37 grader.
Lös jästen i lite av degvätskan.
Häll på resten av vätskan.
2
Tillsätt salt, socker och vetemjöl.
Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa i 30 minuter.
3
Rulla degen i längder och skär i bitar.
Doppa bitarna i lite vetemjöl och lägg dem med mjölsudan upp.
Låt jäsa på plåt i ca 30 minuter.
4
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Ingredienser
Ca (30) 50 st
75 g margarin eller smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 salt
2 socker
1,30 l (ca) vetemjöl (lite extra mjöl att doppa bullarna i)