Kalaskassler

Kategori, ,
mängd4 portioner
 2 dl ris
 1 knippa persilja
 1 knippa gräslök
 400 g kassler
 150 g ost i skivor
Paprikasås
 2 margarin
 1 paprikapulver
 1-2 röda paprikor
 2 vetemjöl
 4 dl buljong
 ½ pressad citron
 ½ dl grädde
 2 salt
 ½ vitpeppar
1

Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Lägg det i en ugnssäker form.

2

Hacka persilja och gräslök och blanda med riset i formen

3

Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och varva med ostskivor i formen.

4

Smält margarinet, rör ner paprikapulvret.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Fräs den en kort stund i fettet

5

Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Koka 3-5 min.

6

Häll såsen över kasslern i formen
Gratinera i 225 grader mitt i ugnen 15-20 min.

Ingredienser

 2 dl ris
 1 knippa persilja
 1 knippa gräslök
 400 g kassler
 150 g ost i skivor
Paprikasås
 2 margarin
 1 paprikapulver
 1-2 röda paprikor
 2 vetemjöl
 4 dl buljong
 ½ pressad citron
 ½ dl grädde
 2 salt
 ½ vitpeppar
Kalaskassler