2 dl ris
1 knippa persilja
1 knippa gräslök
400 g kassler
150 g ost i skivor
Paprikasås
2 margarin
1 paprikapulver
1-2 röda paprikor
2 vetemjöl
4 dl buljong
½ pressad citron
½ dl grädde
2 salt
½ vitpeppar
1
Koka riset enligt förpackningens anvisning.
Lägg det i en ugnssäker form.
2
Hacka persilja och gräslök och blanda med riset i formen
3
Skär kasslern i ½ cm tjocka skivor och varva med ostskivor i formen.
4
Smält margarinet, rör ner paprikapulvret.
Skölj, kärna ur och strimla paprikan.
Fräs den en kort stund i fettet
5
Rör ner mjölet och späd med buljong, citron och grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Koka 3-5 min.
6
Häll såsen över kasslern i formen
Gratinera i 225 grader mitt i ugnen 15-20 min.
Ingredienser
2 dl ris
1 knippa persilja
1 knippa gräslök
400 g kassler
150 g ost i skivor
Paprikasås
2 margarin
1 paprikapulver
1-2 röda paprikor
2 vetemjöl
4 dl buljong
½ pressad citron
½ dl grädde
2 salt
½ vitpeppar