Kassler Florentin

Kategori, ,
mängd4 portioner
 ¾ kg kassler
 2 paket bladspenat
 salt, peppar och muskot
 skivade tomater
Sås
 2 smör
 2 ½ vetemjöl
 mjölk eller grädde
 1 äggula
 1 dl riven ost
 salt och peppar
1

Fräs spenaten tillsammans med kryddorna i en panna.
Lägg i en ugnsfast form.

2

Skiva kasslern och bryn skivorn.
Lägg ovanpå spenaten och lägg skivade tomater överst.

3

Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet.
Späd med mjölk eller grädde, lite i taget, till lagom konsistens.
Rör hela tiden.
Ta bort kastrullen från plattan
Rör ner äggula och riven ost och låt det smälta under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.

4

Häll såsen över kasslerskivorna.
Gratinera i 225-250 grader, ca 15 min.

Ingredienser

 ¾ kg kassler
 2 paket bladspenat
 salt, peppar och muskot
 skivade tomater
Sås
 2 smör
 2 ½ vetemjöl
 mjölk eller grädde
 1 äggula
 1 dl riven ost
 salt och peppar
Kassler Florentin