En fin bit lax i sällskap med currykryddad kokosmjölk och grönsaker.
2 morötter
½ purjolök
rapsolja till stekning
salt och peppar
4 bitar lax á 150 gr, frysta och tinade
1 dl kokosmjölk
1 curry
1 dl grönsaksbuljong
1
Skala och strimla morötterna.
Skär purjon tunt.
2
Salta och peppra laxen.
Stek den gyllenbrun i lite rapsolja i en panna,
Vänd laxen och låt den steka färdigt på eftervärmen.
3
Hetta upp lite rapsolja i en kastrull.
Fräs morötter och purjo lätt.
Slå på övriga ingredienser och låt koka 5-10 minuter.
Smaka av med salt och peppar
4
Severa laxen med ris eller potatis och såsen.
Garnera eventuellt med en citronskiva och klippt persilja.
Ingredienser
2 morötter
½ purjolök
rapsolja till stekning
salt och peppar
4 bitar lax á 150 gr, frysta och tinade
1 dl kokosmjölk
1 curry
1 dl grönsaksbuljong