Snabblagad oreganokyckling

mängd4 portioner
 4 kycklingbröstfiléer (ca 500g)
 2 vitlöksklyftor
 1 smör
 ½ salt
 1 svartpeppar
 2 ½ dl matlagningsgrädde
 1 hönsbuljongtärning
 3 färsk oregano (alt. 2 tsk torkad)
 ¾ balsamvinäger
1

Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden.
Skala och hacka vitlöken.

2

Bryn kycklingen runt om i lite smör i en stekpanna.
Salta och peppra.

3

Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta.
Lägg i kyckling och vitlök.
Låt sjuda under lock ca 5 minuter.

4

Om du använder torkad oregano kan man strö över lite finklippt persilja före servering.

Severa med kokt potatis (i halvor så går det fortare), morötter och salladslök.

Ingredienser

 4 kycklingbröstfiléer (ca 500g)
 2 vitlöksklyftor
 1 smör
 ½ salt
 1 svartpeppar
 2 ½ dl matlagningsgrädde
 1 hönsbuljongtärning
 3 färsk oregano (alt. 2 tsk torkad)
 ¾ balsamvinäger
Snabblagad oreganokyckling