4 kycklingbröstfiléer (ca 500g)
2 vitlöksklyftor
1 smör
½ salt
1 svartpeppar
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
3 färsk oregano (alt. 2 tsk torkad)
¾ balsamvinäger
1
Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden.
Skala och hacka vitlöken.
2
Bryn kycklingen runt om i lite smör i en stekpanna.
Salta och peppra.
3
Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta.
Lägg i kyckling och vitlök.
Låt sjuda under lock ca 5 minuter.
4
Om du använder torkad oregano kan man strö över lite finklippt persilja före servering.
Severa med kokt potatis (i halvor så går det fortare), morötter och salladslök.
Ingredienser
4 kycklingbröstfiléer (ca 500g)
2 vitlöksklyftor
1 smör
½ salt
1 svartpeppar
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
3 färsk oregano (alt. 2 tsk torkad)
¾ balsamvinäger