
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
3 dl vispgrädde
½-1 liter jordgubbar
1
Vispa ägg och socker pösigt
2
Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner det i smeten, rör inte om för mycket.
Tillsätt mjölken, rör om.
3
Bred ut smeten i långpanna med bakplåtspapper,
Grädda rulltårtan i 250 grader i cirka 5 minuter
4
Stjälp upp kakan på ett lätt sockrat bakplåtspapper.
Dra bort bakplåtspappret. Lossnar det inte, pensla gräddningspappret med lite vatten.
Låt kakan svalna något
5
Vispa grädden och bred ut den på rulltårtan. Ansa och skiva jordgubbarna, fördela dem på grädden, rulla samman från långsidan
6
Servera eventuellt med en klick grädde och bär
Ingredienser
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 bakpulver
½ dl mjölk
Fyllning
3 dl vispgrädde
½-1 liter jordgubbar