1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl vetekli
1 dl krossade linfrön
½ dl solrosfrön (kan uteslutas)
5 dl kokande vatten
1 kummin
2 salt
1 dl lingonsylt
12 dl vetemjöl
1 torrjäst (1 påse)
4 dl kokande vatten
1
Dag 1
Blanda rågkross, vetekross, vetekli, krossade linfrön och ev solrosfrön i en skål.
Slå på 5 dl kokande vatten
Låt svälla ett par timmar eller över natten.
2
Dag 2
Blanda i kummin, salt och lingonsylt
Häll över 4 dl kokande vatten
Blanda i vetemjöl och torrjäst.
3
Jäs i 2-3 formar ca 45 minuter
Grädda i 225 grader, 25-35 minuter
Ingredienser
1 dl rågkross
1 dl vetekross
1 dl vetekli
1 dl krossade linfrön
½ dl solrosfrön (kan uteslutas)
5 dl kokande vatten
1 kummin
2 salt
1 dl lingonsylt
12 dl vetemjöl
1 torrjäst (1 påse)
4 dl kokande vatten