1 kg Stek av älg eller nöt
½ salt
Marinad
2 olja
1 dl rödvin
2 soja
1 lök i skivor
1 timjan
5 enbär, lättkrossade
Ev. Enris i en gasväv. TA BORT FÖRE STEKNINGEN
1
Blanda ingredienserna till marinaden i en stekpåse.
Lägg i köttet.
2
Låt ligga svalt i 6-8 timmar. Vänd steken flera gånger under dagen.
3
Öppna stekpåsen och tillsätt salt.
4
Stek direkt i stekpåsen i 200 grader tills termometern visar 75 grader innertemperatur.
5
Servera med sås med trattkantareller, t.ex Kjells sås.
(använd skyn i stekpåsen till såsen)
Ingredienser
1 kg Stek av älg eller nöt
½ salt
Marinad
2 olja
1 dl rödvin
2 soja
1 lök i skivor
1 timjan
5 enbär, lättkrossade
Ev. Enris i en gasväv. TA BORT FÖRE STEKNINGEN