Gott går bra på älg
4-6 pers
500 g nöt- eller viltkött
400 g kantareller
1 gul lök
2 smör
1 vetemjöl
2 dl viltbuljong
1 krossade enbär
1 äpple i tärningar
1 dl rödvin
1 soja
12 torkade aprikoser
1 dl crème fraiche
salt
örtpeppar
Garnering
klippt persilja
1
Skär köttet i små bitar. Grovhacka löken. Bryn köttet i smöret i en gryta, tillsätt löken och mjölet. Spä med buljongen och tillsätt enbärskrosset och äppeltärningarna. Låt grytan koka under lock i ca 1 timme. Tillsätt rödvinet och sojan efter en stund och eventuellt lite vatten om det behövs
2
Rensa svampen och blanda ner den och aprikoserna, låt koka ytterliggare 15 minuter. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och örtpeppar. Garnera med persilja.
Ingredienser
500 g nöt- eller viltkött
400 g kantareller
1 gul lök
2 smör
1 vetemjöl
2 dl viltbuljong
1 krossade enbär
1 äpple i tärningar
1 dl rödvin
1 soja
12 torkade aprikoser
1 dl crème fraiche
salt
örtpeppar
Garnering
klippt persilja